L. Lazár ako viceprimátor končí, bude šéfovať Vodohospodárskej výstavbe

20.04.2012 Košice

Košice 20. apríla (TASR) – Krátko po zasadnutí košického poslaneckého klubu Smer-SD, Most-Híd informoval primátor mesta Košice Richard Raši, že na rokovaní mestského parlamentu v pondelok 23. apríla požiada jeho námestník Ladislav Lazár o uvoľnenie z funkcie košického viceprimátora s účinnosťou od 24. apríla. „Poslaneckým klubom bude na uvoľnené miesto navrhnutý poslanec mestského zastupiteľstva Ján Jakubov,“ povedal Raši.

Lazár bude k tomu istému dňu vymenovaný za generálneho riaditeľa Vodohospodárska výstavba. „Túto ponuku som dostal ministra životného prostredia Petra Žigu a akceptoval som ju. Tento podnik v prvom rade zabezpečuje výrobu elektrickej energie a ja som, ponuku pochopil ako výzvu aj ako profesionálny krok dopredu,“ uviedol Lazár, ktorý bol pred komunálnymi voľbami v roku 2010 pôvodným kandidátom strany Smer-SD na funkciu primátora Košíc. Po tom, čo strana po parlamentných voľbách prešla do opozície, kandidátom na primátora sa stal Richard Raši a Lazár bol následne tesnou väčšinou zastupiteľstvom zvolený za námestníka primátora.

Na najbližšom zastupiteľstve prerokuje plénum aj ďalšiu personálnu zmenu. Riaditeľ Bytového podniku mesta Košice Viktor Lehotzký prijal ponuku ministra životného prostredia na funkciu vedúceho jeho služobného úradu. „V pondelok na zastupiteľstve navrhnem, aby jeho funkciu zastával riaditeľ Správy majetku mesta Košice Milan Jankura. Mojou víziou je. aby sa v budúcnosti oba tieto podniky spojili, pretože vykonávajú podobnú činnosť a požiadam pána Jankuru, aby túto fúziu pripravil a zatiaľ riadil obe mestské firmy“ objasnil Raši.
 

Vyberte región